Ok. Lige et øjeblik….
Eng

Rune V. Harritshøj

Om din rejsedesigner

I min unge dage søgte jeg bevidst til Sydamerika for at arbejde som udlandskorrespondent. Jeg valgte Argentina fordi, argentinere er et passioneret folkefærd, og fordi jeg har gammel dansk familie der. Argentina er en charmerende blanding af Sydamerika og Europa.
18 år og tre dansk-argentinske børn senere, er jeg stadig bosat i Buenos Aires, og rejser konstant i Sydamerika som journalist og rejseleder.

Forfatter til Turen går til Argentina & Chile
Jeg er journalist, rejseleder og forfatter til Politikens Turen går til Argentina & Chile og arbejder som Sydamerika-korrespondent for danske og skandinaviske medier. Aktuelt for Danmarks Radio og tidligere for Berlingske Tidende, Børsen og Information. Mine rejser som journalist og rejseleder er primært til Argentina, Brasilien, Chile, Peru, Bolivia, Uruguay og Colombia, som jeg alle kender ud og ind. Og så taler jeg naturligvis spansk og portugisisk flydende.

Det autentiske liv
Som rejseleder lægger jeg vægt på at fortælle dig om landenes sociale, politiske og økonomiske fortid/nutid/samtid. Undervejs giver jeg også gerne et foredrag eller to om tendenser i Sydamerika og om livet som dansk indvandrer i Argentina. Jeg gør meget ud af, at vi kommer tæt på argentinernes hverdag. Som dengang vi mødte en argentiner med danske aner. - Ude i vildmarken. Det var i Chiles sø-distrikt, hvor vi var på en smuk heldagstur over Andesbjergene til Bariloche i det nordlige Patagonien. En tur med vidunderligt landskab med vulkanbjerge, turkisblå smeltevandssøer, i de forskellige land- og sø-etaper. Krydsningen kaldes "Cruce Andino" og er en gammel Mapuche-indianerrute. Undervejs stiftede vi bekendtskab med en argentinsk dame med danske aner - og hun talte endda godt dansk. Som rejseleder inviterede jeg hende til gruppens fællesmiddag i Bariloche, og alle mine danske gæster var så glade for at høre om hendes danskargentinske opvækst i Patagonien, hvor der er mange med danske aner, at hun blev nødt til at hoppe fra bord til bord under hhv. forret, hovedret og dessert.

Fra gletsjere til motorcykel
Nogle af mine yndlingssteder på kontinentet er Patagoniens bjergområde ved grænsen til Chile og sommer/vinter ved Bariloche og San Martin de los Andes i det nordlige Patagonien på argentinsk side. Jeg er familiefar til tre dejlige børn og elsker at køre motorcykel op til floddeltaet Tigre lige nord for Buenos Aires. Og så holder jeg meget af at besøge de uendeligt mange bogcafeer i Buenos Aires og gå på fodboldstadion for at se River Plate.

Jeg glæder mig til at vise dig mit Argentina og Brasilien. - Og Sydamerikas mange vidt forskellige ansigter.

 

Klik her

300 KR. I BONUS
×

Klik her